Aanvraag doorrijvergunning

De toegang tot voetgangerszones, autoluwe zones en verkeersfilters wordt in Sint-Niklaas geregeld via camera’s met nummerplaatherkenning. Wie met de auto deze zones wil binnenrijden, heeft een doorrijvergunning nodig. Met de slimme camera’s beschikken wij over een digitaal systeem dat toegangen regelt, waardoor er geen badges of doorgangskaarten nodig zijn.

Vraag je doorrijvergunning online aan

Via onderstaande knop kan je online een doorrijvergunning aanvragen.

  1. Log in met je eID en kaartlezer of met itsme.
  2. Op basis van je persoonsgegevens uit het rijksregister maakt het systeem al een selectie van de vergunningen die je kan aanvragen.
  3. Duid de reden van toegang aan (bv. bewoner, zorgverstrekker, nutsdienst).
  4. Kies een zone.
  5. Lever de gevraagde bewijsstukken aan om de verwerking van je aanvraag zo vlot als mogelijk te laten verlopen.
  6. De procedure heeft een doorlooptijd van maximum 5 werkdagen.
Heb je geen adres binnen een bepaalde zone, maar wel een (professionele) bestemming? Dan kan je ook een vergunning aanvragen. Bekijk de voorwaarden en de aan te leveren bewijsstukken.
 
Lukt het niet?

    Doorrijvergunning actief

    Maximum vijf werkdagen na je aanvraag, is je doorrijvergunning actief. Je krijgt hiervan een bevestiging via e-mail.

    Bij het indienen van je aanvraag werd ook een profiel voor jou aangemaakt. Hier kan je de status van je aanvragen steeds nakijken. Heb je meerdere vergunningen lopen, dan vind je hier het overzicht van alle geldige vergunningen op jouw naam.

    Als bewoner of onderneming met een adres binnen een van de zones kan je via jouw profiel ook je bezoekers toegang geven tot de zone. Je kan maximum 2 bezoekers per dag toegang geven. Je bent als bewoner of ondernemer zelf verantwoordelijk voor het invoeren van deze nummerplaten. De toegang voor jouw bezoekers is meteen actief, je hoeft niet op een goedkeuring te wachten.

    Een vergunning geeft je slechts toegang tot één bepaalde zone, bijvoorbeeld een voetgangerszone, autoluwe zone of een filtergebied. Heb je recht op een vergunning voor verschillende zones? Dan moet je voor elke zone een aparte vergunning aanduiden tijdens de aanvraag en actief hebben voor je deze inrijdt.

    De geldigheidsduur van je vergunning is afhankelijk van de activiteit, bijvoorbeeld voertuigen van nutsmaatschappijen (maximaal een jaar), verhuiswagens (voor de duur van de verhuis) en voertuigen van bezoekers van bewoners en ondernemingen (een dag).

    Twee weken voor het vervallen van je  vergunning, ontvang je een automatisch bericht per e-mail.

    Is generated
    Overzichtskaart van alle verkeersfilters, voetgangerszones en autoluwe zones in Sint-Niklaas

    Voorwaarden

    Wie met de auto een voetgangerszone, autoluwe zone of verkeersfilter wil binnenrijden, heeft een doorrijvergunning nodig. Die vergunning is aan voorwaarden gebonden. In bijlage vind je het gemeentelijk reglement met alle voorwaarden.

    Is generated

    Contact

    Contact Mobiliteit

    Grote Markt
    1
    9100
    Sint-Niklaas
    bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen